2.1. Dimensiunile Anvelopelor – Ce înseamnă ?

Fiecare dimensiune de anvelopă are un indice de sarcină specificat. Comparativ cu cele de iarnă, acestea sunt realizate din amestecuri semnificativ mai dure, rezistente la temperaturi ridicate și asigurând o eficiență maximă a suprafeței drumului. Trei linii negre se traduc intr-o performanta scazuta, schimbarea uleiului şi a elementului filtrant se face anvelope depasint limitele impuse insa aflandu-se sub maximul admis.

În consecință, un vehicul poate fi echipat cu anvelope pentru zăpadă, chiar și cu indici de viteză diferiți de cei aferenți anvelopelor de vară, fără a fi necesară evidențierea acestui fapt în CIV, cu respectarea cerințelor menționate mai sus. Exista si biciclete de tip mountain bike cu roti si cauciucuri indicele de viteza la anvelope 24″, o idee mai mici decat cele standard Pentru bicicletele de munte, dimensiunea standard a anvelopei este de 26″, care este si dimensiunea rotii implicit.

Diferenta intre 2 si 3 linii poate injumatati zgomotul exterior emis in timpul rularii. Cel mai mare avantaj al anvelopelor NEXEN este însă raportul ideal calitate/preţ, o caracteristică evidenţiată şi de testele efectuate de presa de specialitate, dar şi de popularitatea acestei mărci, aflată în continuă creștere în Europa.

Aceasta deformare repetată consumă multă energie: cel puţin 20% din energia carburantului necesar pentru deplasare în cazul unui vehicul cu pasageri (1 plin de rezervor de benzină la fiecare 5 plinuri!). Imaginea de mai jos arata secventa de inscrisuri ce se gaseste pe cauciuc. Anvelope pliabile pentru biciclete: în loc de un colier din otel (marginea anvelopei care tine anvelopa pe janta), aceste anvelope au adesea un talon compactat cu fibre (cum ar fi Kevlar).

In schimb montarea de anvelope cu un indice de viteza superior nu reprezinta nici o problema. Aceste cauciucuri vară au indici foarte buni: anvelope iarna michelin 195 65 r15 indice sarcina – 94 (suportă până la 670 de kg per anvelopă), Indice viteza – W (maxim 270 de km/h în siguranță), o clasă eficientă consum C și Clasa de aderență pe suprafețe umede – A (cea mai bună aderență pe carosabil umed) Marcajul indice viteză anvelope inseamnă viteza maximă cu care un automobil dotat cu aceste anvelope poate parcurge în siguranță drumul.

În acest caz, a cumpăra anvelope standard pentru că sunt mai ieftine reprezintă o încălcare a condițiilor de siguranță și poate avea consecințe neplăcute (unele companii de asigurări pot refuza chiar acoperirea daunelor în cazul unui accident).

Alternativele mai puțin folosite sunt B (construcție bretea) și D (construcție în diagonală).

De cele mai multe ori, standardul XL tinde sa inlocuiasca toate celelalte standarde. Alegerea setului de caucicuri trebuie facuta cu respectarea normelor legale in vigoare si recomandarile constructorului si producatorului.

Comercializam o gama larga de anvelope de la cei mai renumiti producatori de anvelope: Nokian, Pirelli, Michelin, Continental, Bridgestone, Goodyear, Dunlop, Fulda, Kleber, Uniroyal, Bf Goodrich, Cooper, Hankook, Kumho, Mitas, BKT, Barum, General, Sebring, dar si o gama variata de jante de tabla si aliaj de la producatori consacrati precum: Aez, Dezent, Dotz, Enzo, Oz, MSW, Borbet, Breyton, KFZ.

Diferenta este ca cele jantate apasa cu greutatea lor pe cea de jos, si pot afecta in timp calitatea anvelopei si a condusului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *